Nytt samarbete mellan Nankang Motorsport och MX-5 Racing Club!

Nu, till säsongen 2021, inför MX5 Racing Club enhetsdäck i Standardklassen i MX-5 Cup: Nankang AR-1. Ambitionen är att 2022 utöka samarbetet så att Nankang AR-1 blir enhetsdäck även i den modifierade klassen.

MX-5 Cup har under flera år varit en av de populäraste tävlingsserierna i Sverige med välfyllda startfält och underhållande racing. En av ingredienserna till seriens framgång, tillika huvudmål för MX-5 Cup, är att kunna erbjuda tajt racing till förhållandevis låg kostnad för förarna. Som ett led i att utveckla MX-5 Cup vidare har MX-5 Racing Club nu påbörjat ett samarbete med Nankang Motorsport.

Vi är mycket glada för samarbetet med Nankang Motorsport som gör att vi kan erbjuda förarna i Standardklassen ett enhetsdäck med reducerat pris vilket gör att insteget att börja tävla blir lägre. Det kommer även ge jämnare förutsättningar för de tävlande vilket resulterar i ännu mer spännande och täta race än tidigare år. Jag tror att även publiken kommer uppskatta det, säger Andreas Eckemark, ordförande i MX-5 Racing Club.

– Jag är mycket glad att vi lyckats knyta ett enhetsdäcksavtal med MX-5 Racing Club och därmed stärka vår position på den svenska marknaden och jag är helt trygg med att förarna både kommer uppskatta däckets prestanda och prisbild, säger Shane Yang, chef på Nankang Motorsport.

Samarbetet innebär, förutom sänkta priser på däck för förarna i Standardklassen, rabatt för samtliga medlemmar i MX-5 Racing Club på Nankangs sortiment som säljs av www.apex.se.

För mer information om rabatten som MX-5 Racing Clubs medlemmar och förarna i Standardklassen får, se hemsidan: www.mx5racingclub.se/index.php?page=klubbrabatter samt det mejl-utskick som gjorts till alla medlemmar 2021-02-01.